Introduktion

Uppsala. Du har bott här i många år, men nu är det som om det är en helt ny stad. En stad som är främmande, underlig och något skrämmande. En stad där inga av de naturens lagar du alltid förlitat din förståelse av omvärlden på verkar gälla längre.

Dina ögon har öppnats, det är vad de kallade det. Du kan se genom Slöjan. Se verkligheten som du aldrig har sett den förut. Kvar är gatorna, husen, alla kulturminnen och alla människorna omkring dig. Alla de människor som fortfarande går genom livet blinda.

Till skillnad från dig.

Du kan se magin nu. Du kan se alla de varelser som lever dolda bland mänskligheten, alla de fantastiska händelser som pågått mitt under näsan på dig under alla dessa år. Alfer, troll, vittror, magiker… Alla barndomens sagor verkar plötsligt ha blivit verklighet omkring dig, och du har blivit inbjuden att bli en del av dem.

Välkommen till Historica.

Introduktion

Historica är ett urban fantasy-lajv som utspelar sig i Uppsala. Precis som i verkligheten är det 2015 i lajvet. Allting som finns i den verkliga världen finns i lajvet. Men där finns också så mycket mer. Du får chansen att ta rollen som antingen en av de Utvalda människor som fått förmågan att se den dolda övernaturliga världen som existerar parallellt med “verkligheten”, eller en av alla de varelser som redan lever där.

Lajvet tar sin inspiration från rollspelen Legend och Sägen, samt sin utgångspunkt till fiktionen i nordisk folktro. Lajvet vill främja lajvglädje och den gemensamma upplevelsen. Vi välkomnar nybörjare såväl som erfarna lajvrävar!

Annonser