Uppsalas Skugga

Organisationsbyggnader

Företagshuset Drabanten, Skymningsväktarnas reception
I det stora kontorskomplexet Drabanten vid Centralstationen finns receptionen för de som vill kontakta Skymningsväktarna. För att komma dit finns en hemlig passage i Restaurang Eidem som Drömmarna inte kan se och det är ornat så att det går att få ett varmt mål mat i magen medan man väntar på att få träffa en av de lokala väktarna. Det ryktas att hela Drabanten egentligen ägs av Skymningsväktarna och att de har kanaler in i alla de olika företag och organisationer som har kontor där.

Carolina Rediviva, Magicum
Carolinaorden var en av de huvudsakliga aktörerna bakom beslutet att bygga Carolina Redeviva och de hade ett finger med i hur byggnaden uppfördes. De har en egen våning med dubbel takhöjd som rymmer deras bibliotek och även ett jättelikt källarvalv för sina omfattande arkiv. I folkmun kallas det Magicum, den magiska fakulteten.

Håga bycentrum, Alfernas hov
[Skrivs av Malin A]

Herrgården Kungagården, Syskonskapets mötesplats
[Skrivs av Richard]

Näringsliv

Kålsängsgränd, Advokatbyrån Firman
[Skrivs av Kristoffer]

Åsgränd, Pensionat Friden
[Skrivs av Malin N]

S:t Eriks Gränd, Gåsens Grosshandel
[Skrivs av Morgan]

Svartmansgatan, Østra Aros Charkuteri & Þelikatess
[Skrivs av Morgan]

Stora Torget, Nattklubben ST
Detta anses vara det ultimata partystället för den lite mindre traditionella generationen av väsen. Här är alla välkomna när de anses vuxna nog. Detta ställe har fått Sommarregentens personliga rekommendationer, “bättre finns inte”! Här kan allt skvaller höras och nätter spenderas.

Annonser