Introduktion

På ytan liknar Historicas värld väldigt mycket vår egen. Men det dröjer sällan länge innan en annan verklighet tittar fram. Vardagen är bara början i Historica. Den vanliga icke-magiska, stabila och pålitliga värld som de flesta av oss känner som ”verkligheten” är nämligen i själva verket inte alls den verkliga världen. Den är en illusion, en lögn, men en ganska bekväm Dröm som delas av det stora flertalet människor. De vandrar som halvblinda sömngångare genom sina liv och ytterst få kan ens under korta ögonblick ana sanningen om hur magisk, fantastisk och farlig världen egentligen är. Dessa Drömmare tror gärna att allt som finns att veta om naturens krafter står att läsa i böcker om naturvetenskap, att människan är ensam herre över Jorden, och att trolldom, monster och oknytt bara är gammalt skrock.

Men vissa sällsynta människor är Utvalda att följa en annan väg, de vaknar upp ur Drömmen och lär sig se sådant som ingen annan kan se. Bland de Utvalda vandrar många av folktrons varelser som vittror, tomtar, troll, odöda och mycket mycket mer. Men allt är inte väl i Skuggan. Tiderna förändras och världen har just stigit in i en ny Aestus; Magin flödar starkare än någonsin och vilda krafter släpps lös som skakar världen i sina grundvalar. Den tidigare stabiliteten, uppbyggd av uråldriga traditioner, utmanas av nya aktörer. Varelser som aldrig borde släppts lös hotar kring kröken. Den plats som de Utvalda känt igen som sin är i flux, ständigt i förändring utan hänsyn till de som bor där.

I ett desperat försök att skydda den Skugga de alla kommit att älska kallar de till Gille. En mötesplats för att binda nya eder, väva mäktiga ritualer och knyta nya bekantskaper. Men det är också en plats att flytta fram positionerna för sina egna agendor på bekostnad av Skuggan som helhet. De gamla värderingarna börjar bit för bit vittra till förmån för de nya och det skapar alltid konflikter.

Välkomna till lajvet Historica!
Annonser