Regelöversikt

Det finns en regel som gäller över alla andra regler på det här lajvet. Alla närvarande ska ha så roligt som möjligt när de lajvar. Detta innebär att både arrangörer såväl som spelare har ett ansvar att arbeta för att de saker som sker på lajvet är roliga och intressanta för alla inblandade.

Att skapa karaktär

Börja med att skaffa dig en idé om vilken sorts karaktär du tänkt spela. Titta sedan igenom listorna med Förmågor och Nackdelar. Du har möjlighet att välja upp till 6 poäng Förmågor, och måste ha lika många Nackdelar som du har Förmågor.

När du väljer Förmågor och Nackdelar så är det upp till dig att bestämma exakt hur de funkar för just din karaktär och varför karaktären har dem. Till exempel så skulle Förmågan Förstena kunna vara allt ifrån att din karaktär har lärt sig en trollformel som förstenar folk, som att det är en medfödd förmåga hos den sortens varelse din karaktär är, att den har lärt sig en uråldrig hypnosteknik, eller något helt annat. Regeltekniskt fungerar förmågan likadant, men det är upp till dig att göra den intressant och passande för din karaktär. Samma sak gäller givetvis för Nackdelar också.

Mellanspel

Det är inte ovanligt att karaktärer vill ta sig för olika aktiviteter mellan lajven. För att lajvet ska vara rättvist har vi valt att begränsa detta till en ”handling” mellan varje lajvtillfälle. Detta är för att även personer som är upptagna med t.ex. jobb eller barn inte ska känna sig utanför, alla ska kunna delta lika mycket. Som mellanhandling räknas sånt som du behöver information från en arrangör. Det vill säga, om din karaktär och någon annans vill dricka te och skvallra så får ni göra det hur mycket ni vill, men om du till exempel ska söka efter information i ett gammalt bibliotek eller leta upp en karaktär som inte spelas på lajvet så måste du få svar om hur det går från en arrangör.

För att utföra en s.k. ”mellanhandling” så skickar du ett mail till historicalajv@gmail.com där du beskriver vad det är du tänker göra. Tänk på att fler detaljer gör det lättare för oss att ge intressant och meningsfull respons. Sista arrangörsmötet före lajvet (oftast torsdagar) går vi igenom samtliga mellanhandlingar och skickar ut respons till spelarna. Detta betyder att du måste ha skickat in din mellanhandling före den dagen!

Annonser