Skapa karaktär

För att kunna delta på lajvet behöver du ha en karaktär. Den måste godkännas av en arrangör före lajvet, på grund av två olika anledningar. Å ena sidan vill vi få möjligheten att ha en konversation med spelare om deras karaktärer, både för att vi vill förstå idéerna ordentligt och få en bra känsla för vad spelarna har planerat. Den andra anledningen är att det skulle äta upp väldigt mycket värdefull tid om roller ska gås igenom och godkännas på plats före lajvet.

Vad behövs då för en karaktär? Börja med att titta i sektionen här på hemsidan som heter Fiktion. Där hittar du information om lajvvärlden, såsom kända grupper, arter du kan tillhöra och annat spännande. När du har en idé om vad du skulle vilja spela kan du gå vidare till att ta en titt på lajvets Regler (LÄNK). De är inte särskilt långa, men det är ändå viktigt att bekanta sig med dem. Sedan kontaktar du en spelledare. Här finns det flera alternativ. Du kan skicka ett mail där du skriver om din karaktärsidé till historicalajv@gmail.com. Du kan också kontakta någon av arrangörerna på Facebook och prata med henom om din idé. Om ingen av dessa idéer tilltalar så går det också oftast bra att stämma träff med en arrangör någonstans i Uppsala och diskutera idén ansikte mot ansikte!

Även om din idé inte är riktigt färdigutvecklad, eller om du sitter fast och inte har någon idé alls så är det en bra idé att kontakta en arrangör. Vi hjälper gärna till med förslag och inspiration!

Vad ingår i en karaktär?

Så vad är det då du behöver hitta på om din karaktär? Vi vill förstås att du bestämmer vad den heter och vad den är för något. Om den tillhör någon särskild grupp så vill vi gärna veta det också. Det är en bra idé att ha hittat på en del om karaktärens bakgrund. Var den kommer ifrån, hur den hamnade här, och om det hänt något intressant i dess liv. Du behöver inte skriva en hel novell, men vi tänker förstås inte heller hindra dig! Slutligen behöver vi också regel-delen av din karaktär. Det vill säga, vilka Förmågor och Nackdelar har den? Tänk även på exakt hur dessa ser ut för just din karaktär, och kanske även på varför och hur hen har fått dem. Ett uppenbart exempel är om du valt Nackdelen Fobi, då behöver vi veta exakt vad det är karaktären är rädd för, men även saker som ifall du har Förmågan Osynlig så är det av intresse att veta exakt på vilket sätt just din roll har lärt sig att bli osynlig.

Annonser