Vampyrer

Vampyrer är i mångt och mycket som de var när de levde. Deras utseende förändras inte markant och de behåller sina minnen och sin intelligens. De är dock definitivt döda, deras kroppas är kalla och deras hjärtan har slutat slå. För att må bra och fungera behöver vampyrer dricka blod, dock så är mängden de behöver oftast tämligen överdriven i de rykten som går. Utan blod blir vampyren svag och i det närmaste sjuk, för att till slut hamna i ett desperat tillstånde där de gör vad som än krävs för att få tag på blod. Brist på blod dödar dock inte, till det krävs halshuggning, eld, eller annat våld som förstör kroppen.

Vampyrism är en magisk sjukdom, men hur exakt den smittar är inte känt. Bara människor smittas, men långt ifrån alla som har blivit bitna av en vampyr blir smittade (det finns också sällsynta fall där smittan överförts utan ett bett). En del vampyrer verkar mer smittsamma än andra, men om det är något de gör medvetet eller inte är det ingen annan än dom som vet.

Den som blivit smittad blir inom kort väldigt sjuk. Ett tillstånd av hög feber, förvirring, frossa förvärras över loppet av 12-48 timmar. Framemot slutet glider patienten in och ut ur medvetslöshet för att slutligen inte vakna helt och verka död. Vanligtvis är det ungefär när kroppen hunnit kallna ordentligt som den nya vampyren vaknar igen. Var individen inte Utvald innan så är de det nu.

Själlöshet

Det är allmänt känt att när någon dör så förlorar de sin själ. Därför anses också vampyrer, som då återuppstått från de döda att vara själlösa. Detta tillsammans med att de dricker folks blod leder lätt till mer eller mindre stora mängder social utfrysning och misstänksamhet.

Att spela vampyr

Om du väljer att spela vampyr måste du välja Nackdelen Beroende av Livskraft på nivå 2 samt Förmågan Död. Nackdelen måste vara specifikt att det är blod du måste dricka, mängden varierar från individ till individ. Vissa vampyrer kan även dricka annat blod än människors, såsom andra arter eller till och med djur. Vissa finner att exotiskt magiskt blod är godare och mer energirikt, och de som kan leva på vanliga djur tycker oftast att detta är ett smaklöst och näringsfattigt alternativ till människoblod.

En del saker att tänka på innan du börjar spela.

  • Vad hade du för liv innan du blev smittad?
  • När och hur blev du smittad?
  • Hur har din syn på livet påverkats av din odödlighet?
  • Har du fått nya livsmål sedan du “dog”?
  • Hur ser du personligen på att vara själlös?
Annonser